Център за работа с деца на улицата ще отвори врати в Разград

07:00, 08 май 17 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова социална услуга в общността ,,Център за работа с деца на улицата“ ще бъде разкрита в Разград, съобщават от общината. Разкриването на новата социална услуга е залегнала в общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Разград и годишния план за действие по изпълнение на стратегията за 2017 година. 

Планирано е центърът да заработи в част от освободената материална база на закрития Дом за медико-социални грижи за деца в ж.к. „Орел“ № 30 от началото на юни като делегирана от държавата дейност, финансирана чрез общинския бюджет за 2017г. Социалната услуга ще бъде с капацитет 15 места.

Центърът ще предоставя комплекс от социални услуги, свързани с превенция на попадането на децата на улицата и отпадането им от училище, социална рехабилитация и интеграция на децата, живеещи трайно или частично на улицата, чрез индивидуална работа с детето и неговото семейство, семейно консултиране и подкрепа, медицински и санитарно-хигиенни услуги и др. Основната цел е осигуряване на закрила и защита на децата на улицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама