Седмица на камерната музика „Константин Илиев“ започва в Добрич

07:00, 08 май 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмица на камерната музика ще се проведе в Добрич от 8 до 12 май, съобщиха от Община Добрич, която е съорганизатор, заедно с Музикална къща „Катлин“. От тази година форумът с международно участие носи името на Константин Илиев след решение на Общинския съвет. Именно известният композитор и диригент учредява  Фестивала на камерната музика в Добрич.

Тазгодишното издание започва на 8 май с камерен концерт на проф. Ангел Станков - цигулка и проф. Ростислав Йовчев - пиано. Програмата им е посветена на 190-годишнината от смъртта на Лудвиг ван Бетовен.

По време на Седмицата на камерната музика ще се представи клавирно трио от Румъния, съставено от университетските преподаватели Дойна Григоре - пиано, Елена Ованеску - цигулка и Себастиан Въртосу - виолончело. Клавирно трио „София класик“ - проф. Даниела Андонова - пиано, Радмила Петрова - цигулка и Магдалена Далчева – виолончело, ще поднесе на 10 май Моцартова програма.  Гостите от Франция -  Дарина Малеева – цигулка, и Ксавие Льокомт де ла Бретонери – пиано, ще представят програма от произведения на Бах, Стравински, Дариус Мийо, Жорж Орик и др. Заключителният концерт на 12 май е по традиция на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев. Тази година е под наслов „Романтизъм  и нищо повече“ и включва произведения на Менделсон, Шуман и Брамс.

Всички концерти са в Огледална зала „Нели Божкова“ с начален час 19.00 ч. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама