В РЗИ Сливен предлагат безплатно изследване на активни и пасивни пушачи

07:20, 08 май 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на национална програма за ограничаване на тютюнопушенето, в Регионална здравна инспекция - Сливен, активни и пасивни пушачи могат безплатно да изследват съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишан въздух.

В Регионална здравна инспекция –Сливен работи Кабинет за отказване от тютюнопушене. От лекар  се провеждат консултации на желаещите да откажат цигарите, определяне на степента на никотиновата зависимост, консултиране за справяне със зависимостта,запознаване с възможностите за лекарствена терапия.

Тютюневата епидемия е една от най-големите заплахи за общественото здраве, тя убива около 6 милиона души годишно. Счита се, че повече от 5 милиона от тези смъртни случаи са резултат от директното използване на тютюн, а останалите са резултат от излагане на вторичен дим.

Рискът за здравето се увеличава с нарастване броя на изпушваните цигари на ден, с продължителността на тютюнопушенето, с по-ранната възраст на пропушване и с по-дълбокото вдишване на дима.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама