Засилен трафик по пътищата, 100 хил. автомобила се връщат в София

08:21, 08 май 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква днес – последния от трите почивни дни за Гергьовден. Само в столицата се очакват да влязат около 100 хиляди автомобила, предаде  БГНЕС.

Трафикът съвпада със започващата Глобална седмица на ООН за пътна безопасност. Тя се провежда под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!".

Пътна полиция въвежда допълнителни мерки и организация на движението, за да се избегнат тапи на входовете на големите градове. Най-натоварените трасета се очаква да са път Е79 и магистралите на страната.

Пътуващите по автомагистрала „Хемус” трябва да съобразят, че ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ продължават. Това е и причината товарните автомобили над 10 тона да не преминават през Витиня. Те ще бъдат отклонявани през път I-1, за да не затрудняват трафика през тунелите, където движението се осъществява в една тръба двупосочно. Що се отнася до товарните автомобили с тегло над 12 тона, тяхното движение ще бъде ограничено по автомагистралите, първокласните пътища и околовръстния път на София от 14 до 20 часа днес

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама