Спират движението на камиони над 12 тона по пътя Бургас – Царево днес

08:45, 08 май 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението на камионите над 12 тона ще бъде спряно днес (8 май) по пътя Бургас – Царево, както и по пътя Варна – Бургас, съобщиха от АПИ. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Движението ще бъде спряно от 14:00 до 20:00 часа.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама