Детска кулинарна работилница ще се проведе в Бургас

10:24, 08 май 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детска кулинарна работилница предстои да се проведе към края на месец май в Бургас, съобщиха от Общината. Тя е част от т.нар. инициатива Food Revolution Day - ден, в който всички посланици на Джейми Оливър и неговата фондация организират събития, свързани със здравословното хранене и начин на живот на децата. Събитието ще се отбележи успоредно в над 100 страни и България отново ще бъде една от тях. Това ще се случи на 19-ти и 20-ти май.

В Бургас детската работилница ще отвори врати на 20-ти май. Тя ще се намира в заведение срещу  Община Бургас. Работилницата ще бъде ръководена от главен готвач, нутриционист и доброволци. На децата ще бъде показан и вариант за здравословен обяд за училище.

Обявен е и конкурс за рисунка на тема „Моята любима храна“. Рисунките ще се събират на обявени места и чрез лотария ще изберат победители за големите награди, но никой няма да си тръгне от събитието с празни ръце.

С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене. Да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значими проблеми. Най-големият от които, и застрашаващо нарастващ с всеки изминал ден в глобален мащаб, е проблемът със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна, такива като наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама