Във Варна ще е националната премиера на „Бензин“

10:49, 08 май 17 / Култура 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненци първи ще гледат на 16 май филма на Асен Блатечки и Катерина Горанова „Бензин“. Националната премиера на екшъна ще бъде в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Голяма част от режисьорския дебют на едно от „лошите момчета“ на българското кино бе снимана във Варна, а за финалните кадри миналата година на няколко пъти през деня и нощта се налагаше затваряне на улици за автомобили.

В ролите освен Блатечки ще видим Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Калин Врачански, Майкъл Медсън, Павел Лефтеров, Съли Ерна, Башар Рахал, Стефан Шерев, Веселин Калановски, Стефан Иванов, Васил Банов, Добриела Попова, Лиляна Станаилова, Деян Ангелов, Дарин Ангелов.

Блатечки не харесва паралела с „Бързи и яростни“, който се правеше, докато се снимаше неговият филм. Той се превъплъщава в ролята на таланливия автомобилен състезател и механик Дим, звезда в незаконните гонки с коли. През 1999 г. покрай поредната победа на пистата той среща любовта на живота си - Люси. Но в навечерието на новото хилядолетие съдбата в един миг му отнема и щастието, и всичко, за което иска да живее...

15 години по-късно, излизайки от затвора, Дим попада в един напълно непознат свят, в който нищо вече не е същото – нито колите, нито телефоните, нито хората. Онова, което му дава решимост да остане в него, е последното му обещание към убитата му любима – да върне към живот Луси, колата, която носи нейното име, и да въздаде справедливост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама