„Българската Коледа” осигури оборудване за болницата в Добрич

10:56, 08 май 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампанията „Българската Коледа" предостави оборудване за отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният й директор д-р Трифон Йорданов.

От набраните в навечерието на 2016 г. средства за осигурени два кувьоза, както и транспортен кувьоз за новородени, който е ценна апаратура, макар и рядко да се налага да се използва. Той се инсталира в линейката и дава възможност за по-лесно и безпроблемно транспортиране на новородени. Предоставено е и термолегло за новородени. То е позиционирано в родилната зала на болницата и новороденото се поставя на леглото веднага след раждането. Леглото има лъчисто отопление, автоматично се подават кислород и въздух, като се осигуряват оптимални условия за бебето, за да се адаптира то към новата среда.

От новата кампания, проведена в навечерието на 2017 г., се очаква болницата да получи ехограф за отделението за новородени.

За 14 години инициативата е събрала над 28 млн. лв. дарения, с които е помогнато на 3409 деца. Дарена е съвременна високотехнологична апаратура на 229 детски клиники в цяла България. Обичани певци, артисти, спортисти, журналисти застават заедно на една сцена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама