Хамид Хамид: Франция каза „не” на националистите, а в България те влязоха през парадния вход в управлението

11:27, 08 май 17 / Политика 25 349 Шрифт:
Автор:

"Законопроектът за мажоритарния вот, който ГЕРБ ще внесе, не вярвам да провокира разделение между тях и партньорите им. Но е известно, че те са на противоположни мнения относно мажоритарната система." Това заяви за Topnovini.bg депутатът Хамид Хамид – зам.-председател на ПГ ДПС.

Според него стана ясно, че ГЕРБ и тъй наречените "реверни патриоти" се събраха в името на кокъла, на икономическата изгода и келепира. "Лошо правителсто за България е кабинетът Борисов 3", лаконичен бе Хамид.

Аргументите му – присъствието на крайните националисти в парламента, които в доклад на ЕС са определени като фашисти.

"Докато в Европа, а вчера и във Франция, те не са допуснати във властта, в България крайните националисти са влезли през парадния вход в управлението. Независимо от тяхното варварско поведение, когато са нападнали преди години джамията в центъра на столицата и са били груби и арогантни с възрастна жена от Турция, дошла да гласува в България. Спомените още са живи”, отбеляза с вузмущение народният представител.

Депутатът не изключва в този мандат на парламента да видим Волен Сидеров отново в действие. И лидерът на АТАКА да се развихри, както го умее.

„ДПС ще бъде твърде опозиция в този парламент. Ще го покаже още в първите дни. Няма да застанем зад това правителсво, а само при изпълнение на програмни решения на ДПС”, обяви Хамид.

На въпрос на Topnovini.bg, какъв е неговия коментар, че в кабинета няма нито един етнически турчин, депутатът отговори, че не е изненадан. Присъствието на Вежди Рашидов в предните два парламента на ГЕРБ го определя „като за цвят”. „Склупторът никога не бил извадка за етнос”, смята Хамид.

Народният представител съобщи, че икономическия екип на ДПС вече подготвя промени в 82 закона. Приоритет ще бъде подобряване условията за бизнес в страната, с цел привличане на инвеститори и премахване на бюрокрацията. Някои от подготвените законопроекти са за ограничаване на изборните секции в чужбина, срещу забраната за агитация на майчин език и за премахване на грешката при преференциален вот.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама