Жандармерист осуети телефонна измама в Нови пазар

11:56, 08 май 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служител на Зоналното жандармерийско управление във Варна пресякъл опит за телефонна измама  в Нови пазар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко преди 15 часа на 5 май Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, вървял по ул.”Дунав” в Нови пазар. Пред него от тераса на жилищен блок била хвърлена торбичка.  Полицаят спрял  и  видял, че към нея се приближава  непознат. Служителят на реда заподозрял, че мъжът, който взел торбичката  може да е съпричастен към телефонна измама. Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. На място пристигнали криминалисти. Изяснена била самоличността на мъжа- Ш.А./48г./ от село Сини вир, община Каолиново. Успоредно с това на телефон 112 бил получен сигнал от жена, която съобщила, че е притеснена, че  оказва съдействие на полицията, но вместо униформени полицаи, пред дома й са цивилни.

 Изяснено било, че неизвестни въвели в заблуда 83-годишната жена. Тя разказала, че от сутринта мъж, представящ й се по телефона за полицай я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници. След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всички пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място. Жената сложила в найлонова торба  40 банкноти по 50 лева, хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите. Подала сигнал на телефон 112, когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени служители. В присъствие на полицейските служители било установено, че торбата има  2000 лева / 40 банкноти с номинал 50 лева/.

Парите са върнати срещу разписка на 83-годишната жена.

При разпита Ш.А. обяснил, че бил нает за работа. Свързали се с него, след като пуснал обява, че продава автомобил.

Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама