Над 60 потребители получават социални услуги по проект в Шабла

12:53, 08 май 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава предоставянето на услуги по проект „Социална подкрепа за независим живот в община Шабла”, съобщават от общинската администрация.
34 лица предоставят услугата „личен асистент” на 39 потребители, а други 18 лица предоставят услугата „домашен помощник” на 22 потребители.

От стартирането на проекта до момента са обгрижени са общо 75 потребители от Шабла и селата Горун, Тюленово, Пролез, Горичане, Езерец, Крапец, Ваклино, Дуранкулак и Граничар.

Общият брой на приетите заявления от кандидат-потребители е 128. Община Шабла е осигурила работа на общо 65 лица в трудоспособна възраст, които ежедневно полагат грижи за хората в неравностойно положение.

Социалните услуги, които се предоставят по проекта, чрез създаденото „Звено за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж, целят да се подобри качеството на живот на хората с увреждания и хората над 65 години в невъзможност от самообслужване. Те са почасови и са изцяло съобразени с индивидуалните нужди на потребителите. Заявления за ползването им се приемат текущо. Нови договори с одобрени потребители се сключват при освобождаване на часова квота.

Проект „Социална подкрепа за независим живот в община Шабла” се финансира от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама