Отлично начало за Григор Димитров в Мадрид

15:42, 08 май 17 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров стартира успешно на Мастърса в Мадрид, след като победи в първия кръг със 7-6 (7), 6-4 Филип Колшрайбер от Германия, предаде БГНЕС. Така българинът прекъсна негативната си серия от четири поредни поражения и записа първа победа на клей за сезона. Сблъсъкът между двамата тенисисти бе изключително оспорван, но в крайна сметка Григор благодарение най-вече на добрия си начален удар стигна до победата. Това бе и първи мач между двамата.

Григор стартира по прекрасен начин срещата, като взе подаването си на нула. 33-годишният германец също демонстрира убедителна игра на начален удар и изравни геймовете за 1-1. При 2-2 Димитров допусна спад в началния си удар, като опитният германец веднага се възползва и проби за 3-2. Григор моментално реагира, като реализира рибрейк, с което изравни резултата за 3-3. Българинът продължи с добрата си игра на сервиз, като лесно затвърди пробива със спечелен гейм на нула. В десетия гейм германецът трябваше да спасява 2 възможности за брейк, като в крайна сметка успя да се измъкне от ситуацията и да изравни за 5-5.

В следващите си подавания и двамата тенисисти не изпитаха затруднения и първата част стигна до решаващ тайбрейк. Григор използва умело мощния си начален удар, като бързо дръпна в резултата с 4-1 точки. При 6-3 Гришо получи три възможности да вземе първия сет, но германецът успя да ги неутрализира и изравни за 6-6. След седем сет бола хасковлията най-накрая успя да пречупи съпротивата на Колшрайбер и така след близо час игра Димитров излезе напред в резултата, спечелвайки със 7-6 (7) откриваща част на двубоя.

Първата ни ракета започна по чудесен начин втората част, като реализира ранен пробив за 1-0. Гришо изпита леки затруднения в последвалото си подаване, като допусна изоставане с 0-30. Все пак българинът успя да се справи със ситуацията, като отново няколко отлични сервиса му помогнаха за затвърждаването на пробива.

33-годишният германски тенисист от своя страна взе бързо своето подаване, с което откри сметката си в сета за 1-2. Баварецът се опита да се върне във втората част на мача, като получи отлична възможност да върне пробива. Димитров обаче отново използва най-силното си оръжие в мача, като след три топовни сервиза взе подаването си за 3-1.

Последва бърз гейм в сметката на Колшрайбер, а впоследствие той се възползва и от колебливата игра на Григор. 37-ят в света получи две възможности да върне пробива, като българинът успя да отрази само едната точка и в крайна сметка допусна брейк за 3-3. Последва бърз гейм и затвърждаване на пробива от страна на германеца. Колшрайбер продължи с добрата си игра, като имаше шанс да реализира нов брейк, но българинът съумя да се спаси от тежката ситуация и да изравни за 4-4. След двойна грешка и два сбъркани форхенда от германеца Димитров получи отлична възможност да вземе гейма на противника и да сервира за спечелването мача. Колшрайбер успя да спаси едната точка за пробив, но след нова грешка от форхенд, практически подари гейма на Димитров, който от своя страна получи шанс да сервира за мача. Баварецът отново намери ритъма в играта си, като получи добра възможност да пробие и да се върне в срещата. След близо два часа игра Димитров обаче стисна зъби и отново чрез добър начален удар подпечата победата си в мача.

С победата си днес българинът записа и първата си такава на клей за сезона. Следващ негов съперник във втория кръг ще бъде определен от мача между хърватина Иво Карлович и Роберто Баутиста Агут от Испания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама