Христо Маринов: Позитивното е, че можем да развием още потенциала си

17:33, 08 май 17 / Спорт 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов изрази задоволство от представянето на националите на европейското първенство в Нови Сад, Сърбия, предаде БГНЕС. Тимът ни спечели 6 медала, от които 2 титли, 3 сребърни и едно бронзово отличие. В отборното нашите са в шестицата на Европа и в трите стила.

"Силно представяне, специално в класическия стил повторихме успеха от първенството в Белград през 2012. Отново имаме пълен комплект медали. Тарек Абделслам направи страхотен дебют за България на голямо първенство. Тази титла бе много желана и мечтана. Залагахме на него и очаквахме да стигне върха. Бори се мъжки, с характер и напълно заслужава да е шампион. Но и в трите стила имаме още резерви и потенциал. А най-хубавото е, че разполагаме с добри треньорски щабове."

Маринов отбеляза и поредното силно представяне на женския ни тим. "Там можехме да вземем още един медал, на Мими Христова - уточни той. - Но тя загуби секунди преди края. Понякога шансът не е на твоя страна. Бъдещето е пред нея. В свободния стил при мъжете също в две от категориите ни се изплъзнаха медалите - при Михаил Ганев и Николай Куртев. Сега след кратка почивка започване подготовка за Световното”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама