Принудиха индийска кандидат-студентка да си махне сутиена, за да не преписва

18:39, 08 май 17 / Свят 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Минути преди началото на приемния изпит за медицински колеж училищните власти наредиха на индийска зрелостничка да си свали сутиена на публично място, за да спазят изискването, че облекло, на което детекторът за метал реагира, трябва да се съблече и да е сигурно, че в него не са скрити пищови, предаде БГНЕС.

Училищните власти в Индия имат ясно и строги разпоредби за облеклото по време на изпитите, но там не се споменава за бельо. Кандидатите нямат право да са стъмни дрехи, дълги ръкави, да носят брошки и значки, да са със затворени обувки и чорапи. Студентката разказала пред медиите, че в неделя отишла на изпит в учебен център в щата Керала, но на влизане детекторът започнал да писука.

„Тогава ми казаха, че ако не си сваля бельото, нямам право да вляза в залата за изпит, понеже закопчалките на сутиена ми са метални и детекторът ги улавя. Свалих си сутиена на място и го дадох на майка ми, която ме чакаше отвън”, разказа момичето пред новинарската мрежа NDTV.

Снимка: dnaindia.com

В. „Таймс ъв Индиа” цитира момичето, че загубило цялата си увереност и самообладание, когато трябвало да си свали бельото пред очите на всички. Родител на друга кандидат-студента бил принуден да махне копчето на джинсите й, след като то задействало металния детектор.

„Върнаха я, тя дойде и ми каза: „Татко, копчето на джинсите ми трябва да се махне, копчето е нежелателен елемент”. Веднага го махнах”, разказва бащата. После, след като работното време започнало, отишъл до магазин на 3 км. от мястото на изпита, за да купи да дъщеря си други панталони.

Преписването на изпити е често срещано в Индия. Някои дават големи суми, за да се сдобият с попълнени изпитни листове, но има и по-замаскирани измами.

През 2015 в източния щат Бихар бяха арестувани стотици за това, че тайно са проникнали в училищните сгради и са снабдявали свои роднини с пищови по време на изпити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама