Варненска гимназия откри изложба „Ние и Европа“

18:57, 08 май 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев бяха сред гостите на изложбата „Ние и Европа”, организирана от Първа езикова гимназия във Варна. Двамата са възпитаници на училището.

„Пъва езикова винаги е възпитавала своите ученици в духа на европейските ценности. Запазете ги и ги развивайте занапред, защото единна Европа гарантира просперитет!”, пожела на  младежите Емил Радев. Той разгледа експозицията от снимки, част от които са запечатали спомени и от посещението на учениците в Европейския парламент, където гостуваха по негова покана. В рамките на изложбата за първи път в морската столица се показват и постерите, с които по инициативата на Емил Радев и със съдействието на Регионалния исторически музей Варненското златно съкровище бе представено в Брюксел. 

В Арт студиото на Радио Варна са експонирани и 19 живописни платна на талантливата млада художничка Яна Ким, която е десетокласничка в Първа езикова гимназия.
„Нашето място е там, където са европейските критерии за ценности, за култура, за дух. Училището ни винаги е следвало този принцип”, заяви при откриването на изложбата директорът Веселин Василев.
„Първа езикова гимназия ни научи да бъдем конкурентоспособни, да посрещаме трудностите като предизвикателство, в което да доказваме себе си и своите възможности”, сподели пред учениците контраадмирал Митко Петев. Той подчерта, че Европа не е само географско понятие, а концепция, цивилизация, философско отношение към света, прогреса и демокрацията.

Сред гостите на събитието бе и директорът на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” д-р Емилия Милкова, която предстои да положи клетва като народен представител от ГЕРБ. За да разгледа изложбата, посветена на Деня на Европа, дойде и почетният консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио. Той покани учениците да вземат участие в предстоящата на 16 май среща с правнучката на Джузепе Гарибалди – Анита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама