Над 7 000 души от цял свят посетиха в Пловдив дефиле „Вино и гурме“

19:20, 08 май 17 / Любопитно 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При изключително голям интерес премина тазгодишното издание на фестивала Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив. Дегустациите на вино и кулинарни специалитети се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция през първия уикенд на месец май. Въпреки лошото време Дефилето регистрира рекорден брой участници – над 7 000 души, които са посетили събитието за 2 дни. Организирани групи чуждестранни туристи от САЩ, Франция, Англия, Холандия, Гърция, Турция, Китай и др. както и българи от цялата страна се включиха в дегустациите на 12 водещи кулинари и 19 винопроизводители от цялата страна.

Събитието успешно наложи и популяризира културата на съчетаване на вино и храна, като на тазгодишното издание огромният интерес бе към гурме изкушенията на водещите Шеф готвачи от Пловдив и региона, които създадоха специално за „Вино и гурме“ над 300 кулинарни комбинации с 50 от представените вина.

Международното жури от експерти бе изключително затруднено да отличи победители поради високото ниво на всички представени комбинации. Затова бяха дадени две І - ви места.  Председателят на комисията проф. Й.Алексиева отбеляза изключително високото ниво на представяне тази година на всички участници и най-вече на ресторантьорите и кетъринг фирмите. Това бе причината да бъдат присъдени четири ІІ-ри и три ІІІ-ти места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама