Тарек Абделслам: Сега целта ми е да стъпя и на световния връх

19:35, 08 май 17 / Спорт 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският шампион по класическата борба в категория до 75 кг Тарек Абделслам разкри, че следващата му голяма цел е световната титла, предаде БГНЕС. Натурализираният египтянин донесе европейско злато за България от първенството в Нови Сад, след като във финала победи бившия № 1 в света Лабазанов (Русия). На полуфиналите пък Абделслам се справи с олимпийския вицешампион Лоринц (Унгария).

"Много исках да тичам с българското знаме по тепиха и ето че се случи. Карам стъпка по стъпка. Първо станах шампион на България, ето че вече съм №1 в Европа, което е сбъдната мечта. Сега искам да стъпя и на световния връх. В Нови Сад за първи път чух „Мила Родино“ в моя чест, много бях радостен. Още не съм научил текста, но за следващото голямо първенство - обещавам. Бях сигурен, че ще надвия руснака. Победих класни съперници, всъщност нямам притеснения кой какви успехи има преди това. Стига да изляза на тепиха, забравям всичко. Там сме аз и той. Който е по-добър, ще спечели. Титлата е и за целия отбор, за треньорите, за федерацията. Приеха ме като свой и ми дадоха шанс да постигна целите си“, заяви европейският първенец пред сайта на БФБорба.

Старши треньорът на националите в класическия стил Армен Назарян също не скри радостта си от успеха на неговия възпитаник. „Вярвах, че Тарек ще успее. Той има богат арсенал от техники и към всеки съперник намира подход. Добра работа и на целия екип. Ще имаме още шампиони“, допълни двукратният олимпийски шампион.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама