Протестиращите поискаха нови избори и преброяване в Македония

21:04, 08 май 17 / Свят 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 71-ви път в Скопие се проведе протест на Гражданското сдружение "За единна Македония", предаде БГНЕС. Участниците в него поискаха провеждането на нови предсрочни парламентарни избори и преброяване на населението.

"Не се отказваме от нашите искания. Възможно е да призовем и за по-различни прояви на граждански протест - отказ да се плащат сметки и данъци", съобщи един от лидерите на сдружението Борис Дамовски. Утре, в деня на Европа 9-ти май, протестът ще се състои пред представителството на ЕС в Скопие.

Уточняваме, че македонският президент Георге Иванов няма намерение да връчва мандат за съставяне на кабинет, докато в Държаве вестник не бъде публикувана информация за избора на новия председател на парламента Талат Джафери. От администрацията на парламента са изпратили информацията преди пет дни, но и в последния брой на Държавен вестник тя не е публикувана. Самият Джафери заяви, че няма да насрочва ново заседание на парламента докато Иванов не върчи мандат на лидера на СДСМ Зоран Заев.

Партията на Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ смята избора на Талат Джафери за незаконен и в нарушение на Конституцията и Правилника за работа на парламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама