„Нощ на литературата“ по суша и вода ще се проведе в Бургас

07:00, 10 май 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас е един от 12-те български града, който се включва в "Нощ на литературата". Това е международно събитие, което, казано най-кратко, представлява публични четения в нетрадиционни пространства. Това е форма на диалог между изкуството и градската среда, една среща на култури, автори, преводачи, издатели и страстни читатели.

Бургаската литературна нощ започва днес, 10 май, от 18.00 часа, едновременно по суша и по вода. С прекъсвания тя ще продължи до 22.00 часа. В нея ще се включат като четци интересни и популярни личности: журналист - общински съветник, юрист с писателски наклонности, певица със статут на жива легенда, капитан далечно плаване и младежка театрална трупа.

Литературните "гнезда", които ще очакват своята слушателска аудитория, са четири.

На Автогара Юг четец ще е певицата Тони Димитрова. Тя ще прочете откъс от "Сантименталният мъж" на испанеца Хавиер Мариас.

В същото време на кораба "Анастасия" (при лошо време - в заведението до Морската гара) капитан далечно плаване Костадин Патранесков ще чете част от "Пътуване до Индия" на португалеца Гонсало Тавареш.

В заведението Craft shop Papa Beer, навярно на по чаша бира, четци ще бъдат поетесата юрист, бивш шеф на бургаската митница и години наред председател на Районната избирателна комисия Елка Стоянова заедно с изпълнителния директор на телевизия RN, тв водещ и общински съветник Веселин Пренеров. Те ще четат "Маджарщини" на унгарския автор Ализ Мошони.

Същевременно в Регионална библиотека "П.К. Яворов" представители на Младежката театрална трупа "Валери и приятели" ще представят откъс от "Богините от Житкова", книга на Катержина Тучкова от Чешкия културен център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама