Талантливи ученици събират дарение за стипендии в Пловдив

07:54, 10 май 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стипендианти на Общество Nota Bene се включват в благотворителна изложба с кауза „За още една стипендия”. Тя ще бъде открита днес в 18.30 часа в Мол Марково тепе. Единадесет художници и шестима фотографи ще изложат свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция, а събраната сума ще бъде използвана за допълнителни стипендии на талантливи ученици през следващата учебна година. Така самите стипендианти ще се превърнат в дарители и ще помогнат на други деца.

Изложбата ще продължи две седмици и ще се намира на Ниво 1+ в Мол Марково тепе, който е партньор на Общество Nota Bene за събитието. Картини излагат Богдан Върбанов, Галина Желева, Георгия Сусуркова, Гергана Каришева, Делян Георгиев, Емил Наджеклиев, Емилиян Вълчев, Мария Джумерова, Надежда Кантарджиева, Христина Ангелова и Елица Ангелова. Пловдивчани ще могат да видят и чудесните фотографии на Александра Караджова, Дана Цветкова, Максим Тодоров, Павел Павлов, Петър Стайков и Ралица Костадинова.

"Надяваме се повече хора да дойдат и да видят нашите творби. Една картина или художествена фотография е чудесен подарък , който можем да направим на себе си, на свой близък или на абитуриент. И едновременно с това да помогнем на талантливо дете" казва фотографката Александра Караджова.

Стипендиантската програма на Общество Nota Bene стартира през  2016  година и е най- мащабната дарителска програма в Пловдив.  83 младежи от 8 до 12 клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на Nota Bene.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама