Момиченце от 19-то училище в София: Госпожата ме нарече селянка

09:34, 10 май 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Госпожата ме нарече селянка. Класната удари шамар на Антония. Това разказа пред bTV момиченце на около 7 - 8 години. Детето учи в 19-то училище в столицата, а майка й е една от протестиращите агресията родители.

Днес в 11 часа на Оборище 44, където е дирекция Образование на Столичната община ще има протест на родителите. Той е срещу насилието в яслите, детските градини и училищата. Всички са недоволни от вихрещата се агресия, психологическа и физическа между децата и насилието на учители над тях.

"Агресията е физическа и емоционална и това е най-големия проблем. От 360 училища в София в 50 -60  няма видеонаблюдение. Държим да се въведе особено при най-малките - в яслите и детските градини, защото те не могат да говорят", заяви майка от протестиращите.

"Нямаме различия с майките, всички искаме децата ни да живеят в добра среда, да имаме диалог и нещата да се случват по-добре. Днес да започнат разговори в общината от дирекция "Образование" и "Здравеопазване". Никой не може да оспори желанието ни децата да живеят спокойни и щастливи", коментира зам.-кметът Дончо Барбалов, който очаква недоволните майките да се съберат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама