Концерти и културни събития в седмицата преди празника на Плевен

11:10, 10 май 17 / Култура 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вокален ансамбъл „Абигея"  и ди джей Иван Шопов ще изпълнят концерт тази вечер на сцената на Водната каскада в центъра на Плевен, съобщава пресцентърът на общината. Началото е 20.30 часа, но при лошо време спектакълът ще се състои в зала "Катя Попова" от 19.00 часа.

Представянето на новата книга на плевенската поетеса Лалка Павлова „Българският космос в трилогията „Балкани” на Яна Язова” е на 11 май в 16.30 часа в художествената галерия "Светлин Русев". Концерт на детска градина "Снежанка" е планиран за същия ден от 17 часа пред Панорамата "Плевенска епопя", а от 21 часа на сцената на водната каскада ще пее  Владимир Ампов – Графа.

Изложба – живопис на плевенския художник Васил Василев по повод 60-годишния му юбилей ще бъде представена на 12 май от 18 часа в Арт центъра в Градската градина. По-късно същата вечер от 20.30 часа Плевенската филхармония и общинският хор „Гена Димитрова” ще изпълнят концерт на площад "Възраждане" /при лошо време – на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”/.

Представянето на книгата на писателя Добромир Пенков „Приказка за любовта и светлината“ е на 13 май /събота/ –от 11:00ч. в художествена галерия "Светлин Русев".

Богата програма е предвидена и за Европейската нощ в музеите и галериите на 13 май. От 18.00 до 22.00 ч. ще бъде отворена за посетитетли Художествената галерия "Светлин Русев”. От 19.00 часа до полунощ безплатно ще приема Регионалният исторически музей, а от 20.00 до 24:00ч. – Панорама „Плевенска епопея 1877”

Хилда Казасян гостува на града на 13 май. При хубаво време тя ще пее на сцената на водната каскада от 21 часа или в 20 часа в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в случай, че вали.

Концерт на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” и Народния ансамбъл от Пазарджик е предвиден за неделя, 14 май, от 20.30ч. на  площад  "Възраждане”.

В деня на празника на Плевен от 11 часа на площад "Възраждане" ще пее общинският хор „Гена Димитрова”. Тогава ще е и празничният ритуал за деня на Плевен. От 20.30 часа на площада ще пее любимата на всички Тони Димитрова, след това е концертът на легендарната рок-група "Сигнал", а в 23 часа е празничната заря.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама