Пуснаха от ареста Далакмана срещу 1500 лв., прокуратурата протестира

12:05, 10 май 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 4 май Районният съд в Бургас е изменил постоянната мярка за неотклонение на Николай Далакманов по прякор Далакмана от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 1500 лв. Това съобщиха от Районната прокуратура, откъдето протестират определението на съда.

Далакманов е обвинен за това, че на 24 декември 2016 г. на ул. „Сливница“ извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред. Това се случило точно на Бъдни вечер, когато полицаи го спрели за проверка и му поискали личната карта.

Вместо да се подчини, Далакмана се обърнал към един от униформените с думите „Какво като си полицай, тук ли ще ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас?“. След това извадил нож и го насочил към служителите на реда. Разиграла се кратка схватка, при която Далакмана убол с ножа ръката на единия полицай. Въпреки съпротивата му, той е съборен на земята и са му поставени белезници, след което е задържан.

Николай Далакманов е осъждан девет пъти за престъпления от общ характер, като по 4 дела е бил признат за виновен за извършени от него престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама