Искат гаранция 4000 лв. за съдийски син, продавал наркотици

14:57, 10 май 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великотърновският апелативен съд отмени определението на Окръжния съд във Варна, с което на задържания по обвинение в наркоразпространение Боян Калинов бе наложена най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Магистратите в старопрестолния град разгледаха въззивния протест, внесен от Варненската окръжна прокуратура, тъй като в края на април всички съдии от Апелативния съд във Варна се отведоха от делото, мотивирайки се с дългогодишните си професионални отношения с майката на Калинов.

Уляна Савакова е бивш прокурор, а в момента правораздава като съдия във Варненския окръжен съд. Държавното обвинение настояваше на сина й да бъде наложена най-тежката мярка – задържане под стража.

Според състава на Великотърновския апелативен съд протестът на прокуратурата е частично основателен в частта, в която той се отнася до обществената опасност на деянието. Според въззивния състав са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Боян Калинов е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Съдебният състав обаче не споделя изложената от представителя на прокуратурата теза за наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като е неосъждан, трудово зает, грижи се за малолетно дете, съдействал е на разследването и е направил самопризнания, съобщиха от пресслужбата на съда.

Поради това съдът намира, че е адекватно налагането на парична гаранция. Размерът й е определен на 4000 лева, които следва да се внесат в срок от 10 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама