Улица на занаятите обособяват във Варна

15:41, 10 май 17 / Култура 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Улица на занаятите ще бъде обособена във Варна до средата на юни. Идеята е на общинското дружество „Пазари“ и Комисията по туризъм и рекламна дейност към Общинския съвет. Целта е привличане на повече туристи, които напоследък се водят организирано за пазаруване от курортите основно към моловете.

Атрактивната зона ще заеме част от ул. „Дрин“ в района на централния пазар. В нея ще има 9 павилиона, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на варненски занаятчии. Те ще плащат само за консумативите – ток и вода. В замяна на освобождаването от наем майсторите трябва да представят занаята си по начин, атрактивен за туристите, и да им дават възможност сами да опитват да изработят нещо, обясниха от ръководството на „Пазари“ ЕАД.

Павилионите ще бъдат разпределени с конкурс между занаятии, художници и приложници и ще се ползват до 30 октомври. Проектите в свободен стил се набират до края на май и ще се оценяват от жури с председател художникът Венцеслав Антонов. Кандидатите трябва да представят кратка творческа биография, да посочат с какво са атрактивни уменията им и какво ще правят в павилиона, допълнителни предимства ще бъдат владеенето на чужд език и използването на български материали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама