Немски завод от Тракия икономическа зона покани абитуриенти на работа

16:19, 10 май 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Абитуриенти от 3 професионални гимназии разгледаха производствената база на немски завод, разположен в зона „Куклен“, част от „Тракия икономическа зона“, в днешния „Ден на отворените врати“.

„90 процента от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас“. С тези думи Красен Кръстев, управител на немския завод покани завършващите тази година момчета и момичета да постъпят на работа там. „Поради новото производство сме планирали до края на годината увеличение на персонала с 15 процента, в момента тук работят 90 души“, допълни Красен Кръстев. Той подчерта, че фирмата постоянно усъвършенства програмите за обучение и развива социалните пакети, които се изразяват в различни видове бонуси към заплатата.

„Най-силно впечатление ни направи, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека“, коментираха учениците Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев. Според тях за всички ученици ще е добре, ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

„В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която отваря врати за нашите ученици. Така младите хора разпознават фирмите, а и вече коментират и сравняват различните условия на труд. Опознаването на място, добиването на информация от първоизточника, прави професионалния избор по-лесен“, подчерта началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама