Наградиха изявени доброволци на БЧК-Разград

18:14, 10 май 17 25 1080 Шрифт:
Автор:

Доброволци на областната организация на БЧК в Разград получиха награди за заслуги. Отличията бяха връчени на специално тържество, което премина под мотото „Навсякъде за всеки”.

Почетни значки "Отличник на БЧК", грамоти и предметни награди бяха връчени на директора на СУ „Христо Ботев” – Цар Калоян Нели Тодорова и младши експертът в община Кубрат Йордан Цанков.

Личният принос на Хинкова се изразява в съдействието за събиране на актуална информация за деца с увреждания и деца в риск, за да бъдат подкрепени по най-удачен начин, работи за повишаване на членския състав в града, обясни директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова. Тя отбеляза, че Хинкова е съдействала за учредяване на клуб „Подкрепа” на БМЧК, който работи много и активно в общността. Активно е съдействала и за провеждане на обучения и ателиета.

Йордан Цанков е член на БЧК –Кубрат от 2004 година и оттогава активно подкрепя дейността на хуманитарната организация. В ситуации на бедствия и аварии съдейства за организиране на подкрепа на бедстващите в общината, в разкриване на пунктове за набиране на помощи. Активен е и при провеждането на фондонабирателни кампании.

 

Званието „Млад отличник на БЧК” получиха петима младежи – дългогодишни доброволци на БМЧК. Трима от тях – Мелиса Радославова, Беркант Мемишев и Ростислава Божилова са доброволци от БМЧК – Кубрат, Цветелина Митева е доброволец от клуб на БМЧК – Исперих, а Анна Борщ – от БМЧК –Разград.

Всички те през годините активно участват в дейностите на младежката организация. Включват се в организирането и провеждането на акции, информационни и фондонабирателни кампании на младежката организация, мотивират доброволци, инициатори са на различни кампании. Преминали са и обучения по различни теми.

Наградите на изявените доброволци връчи зам.-председателят на ОС на БЧК д-р Мария Пеева. Празника на БЧК-Разград уважиха представители на всички организации на червенокръстката организация в региона, доброволци, партньори и др. Поздравителни адреси бяха получени от кмета на община Исперих Бейсим Руфад и директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Емилиян Станев.

 

Поздрав към гостите и доброволците отправи д-р Милена Кехайова. Тя заяви, че отбелязвайки Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, хуманитарната организация иска да привлече вниманието на обществото към разнообразните аспекти на работата си, към иновативните подходи, които дават възможност да се решават човешки проблеми. Тя благодари на всички доброволци, които работят в общностите, често в трудни условия и ситуации и със своята енергия, желание и умения оказват подкрепа на най-нуждаещите се. "Ние оказваме помощ и подкрепа на различни групи нуждаещи се, без оглед на раса, възраст, пол и вероизповедание, ръководейки се от основополагащите принципи и ценности на Червенокръсткото движение", каза още д-р Кехайова. Тя отбеляза, че само през първото тримесечие на годината Разградската областна червенокръстка организация е подпомогнала близо 7 200 човека от цялата област с хранителни продукти по Оперативната програма за храни. Това е станало с подкрепата на 315 доброволци на БЧК. Д-р Кехайова допълни, че продължава прякото хуманитарно подпомагане на уязвими лица и семейства, като подпомогнатите към момента са 45. Текат и обучителни програми в училищата, обучения по превенция на водния травматизъм, обучения по оказване на първа долекарска помощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама