Реал Мадрид ще спори с Ювентус за трофея от Шампионска лига

00:01, 11 май 17 / Спорт 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Шампионска лига, след като загуби реванша от полуфиналите с Атлетико Мадрид с 1:2, но отстрани градския си съперник с общ резултат 4:2.

Носителите на трофея имаха солидна преднина от 3:0 след първия мач, но на стадион „Висенте Калдерон“ започнаха изключително мотивирано и това даде резултат. В 12-та минута Саул Нигес откри резултата с изстрел с глава след центриране от корнер на Коке, а само 4 минути по-късно Фернандо Торес бе фаулиран в наказателното поле на Реал от Рафаел Варан и Антоан Гризман реализира отсъдената дузпа за 2:0.

Възпитаниците на Зинедин Зидан не се огънаха и успяха да овладеят бурята, като наложиха контрол до края на първата част. В 42-та минута централният нападател на Кралския клуб Карим Бензема успя да навърже трима съперникови защитници край аут линията, нахлу в наказателното поле и подаде към Тони Кроос, чийто удар бе спасен от Ян Облак, но Иско вкара топката във вратата при добавката.

След почивката играчите на Реал играха спокойно и ограничиха максимално шансовете на своя противник, като все пак домакините имаха една много добра ситуация, но Кейлор Навас направи две поредни страхотни спасявания след изстрели на Ферейра Караско и Кевин Гамейро.

В крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на Атлетико и Реал се класира на финала в Кардиф на 3 юни, когато ще се опита да победи Ювентус и да стане първия отбор в историята, защитил трофея си в Шампионска лига, след преименуването на турнира. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама