Дискутират възможностите за развитие на местния бизнес в Търговище

09:00, 11 май 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес Търговище ще е домакин на Национален икономически форум под мотото "Силни региони за силна икономика". Събитието ще се проведе от 13 часа в зала 74 на Общината. 

Целта на форума е да съдейства за засилване на взаимодействието и съвместната работа между бизнеса, местните власти, държавната администрация, научните среди, банки и др.
Участие ще вземат представители и експерти от министерства, държавни институции, местите власти, регионалните академични центрове, предприемачи, представители на бизнеса, банки, арбитри и др.

Оформени са няколко панела, които ще обхванат теми свързани със състоянието на регионите и възможности за развитие на местния бизнес, европейските инвестиции в подкрепа на българския бизнес, възможности за финансиране и подобряване на бизнеса чрез финансовите инструменти и програми на Европейската комисия, връзката между науката и образованието, иновациите и др.

Предвиден е отделен панел, в който експерти ще разговарят с представители на местния бизнес, ще анализират пречките за развитието му и ще се изработят предложения за подобряване на бизнес средата, зависеща от администрацията.

След деловата част, събитието ще завършва с концерт спектакъл от 18 часа пред Художествената галерия. Водещ е Димитър Туджаров – Шкумбата. Ще участват Поли Паскова и ансамбъл „Чинари”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама