Среща с носителите на наградата „Константин Константинов” и открита сцена в последния ден на Детския фестивал в Сливен

09:07, 11 май 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третият, последен ден на XIX Национален фестивал на детската книга ще започва със среща с носителите на Националната награда „Константин Константинов” - за принос в детското книгоиздаване за 2017г. В пресцентърa на Фестивала в ДТ „Стефан Киров”, носителите на наградите: Ангелина Жекова – в категория „За цялостен принос”, Петя Кокудева - в категория  „Автор” и Дамян Дамянов – в категория „Илюстратор” с  първи реакции след награждаването им.

Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване е учредена през 2004г. от Министерство на културата, Община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Наградата се присъжда ежегодно, в рамките на Националния фестивал на детската книга, за принос в книгоиздаването за деца през предходната година. Включва малка пластика, диплом и парична сума и се връчва в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор. Първият носител на наградата за цялостен принос е поетът Валери Петров, a за издателство – ИК ”ФЮТ”.

От 10.00ч. на откритата сцена на фестивала, на бул. „Цар Освободител”1, ще започне представлението „Мечо Пух“ на театрална къща „Мариета и Марионета”.

От 10,30ч. в Драматичен театър „Стефан Киров” – Голяма зала, ще се проведе Официална  церемония по награждаване на участниците в Националния литературен конкурс на тема: „В търсене на талисман за щастие” и Националния пленер за детска рисунка на тема: „С цветно хвърчило летях и свят чуден видях”.

От 11:00ч., на откритата сцена до базара за книги, забавната игра с награди ,,Кажи ми любимото си стихотворение!” отново ще събере много кандидати за слава. Малки и по-големи читатели ще  имат възможност да се срещат и с издателите на любимите си детски книги. На сцената ще се изявят и възпитаници на вокална група „Ритъмчета" от Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм" с ръководител Елена Пеева и Клуб по спортни танци при Военен клуб - гр. Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама