ДГС „Суворово” проведе обучение за борба с горските пожари

09:12, 11 май 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служителите на ДГС „Суворово” преминаха обучение за борба с горските пожари.  С участието на началниците на Районните служби  „Пожарна безопасност и защита на населението” в Девня и Вълчи дол се проведе инструктаж относно изискванията за безопасност по време на работа и използването на наличните противопожарни уреди и съоръжения при гасене на пожари в горски територии.

Обучението се организира ежегодно в началото на май, като в него участват всички служители на стопанството. „Целта е да се подобри реакцията при огнени инциденти и взаимодействието с другите органи и институции в териториалния обхват на ДГС „Суворово”. Обсъдени бяха методите за гасене в зависимост от видовете пожари, както и схемата за оповестяване в работно и извън работно време”, обясни директорът на стопанството инж. Радостин Желязов.

По думите му от началото на тази година в границите на стопанството са станали два низови пожара на обща площ от 57 дка. За 2016 г. в ДГС „Суворово” са регистрирани пет  горски пожара, четири от които са с неизвестен извършител, а един е поради човешка небрежност.  Огънят е обхванал общо 300 дка, като 35 дка от тях са засегнати от върхови пожари, а на останалите 265 дка са горели само сухи треви и незалесени територии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама