Децата от ЦДГ "Златна рибка" отбелязаха Деня на Шумен

11:34, 11 май 17 25 2312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малките възпитаници на ЦДГ „Златна рибка“ тържествено отбелязаха 11 май – Деня на Шумен. В празничната програма участваха деца от всички групи в градината. Така те показаха обичта към родния си град.

Тържеството започна с посрещане на знамето на градината, а след това продължи с издигането на шуменския флаг, под звуците на химна на града.

Децата от най-голямата група, под ръководството на преподавателките Елена Иванова и Емилия Кирилова, бяха подготвили стихчета и песни, посветени на Шумен. След тях участие в тържеството взеха и по-малките хлапета от останалите групи в градината.

Снимка: Topnovini.bg

Директорката Ваня Панайотова поздрави малчуганите и им пожела да бъдат горди, че живеят, растат и творят в град с вековна история и бъдеще. „Именно вие, новото поколение, сте бъдещето на този град. Бъдете младото лице на Шумен – носители на онзи чудесен шуменски дух, който ни прави различни и можещи“, каза тя. „Изучавайте историята на града, вдъхновявайте се от неговите красоти и вълшебна природа и го прославяйте навсякъде по света“, допълни Панайотова. „Ако някога заминете далеч от родния град, спомняйте си за безгрижните детски дни, изживяни в него. Спомняйте си за родния дом, своите родители и учители“, завърши директорката на ЦДГ №27.

Снимка: Topnovini.bg

След тържествената част на празника, който се проведе в просторния двор на детската градина, хлапетата пяха и танцуваха популярни детски песни като „Ало, ало слънчице!“ и „Детска планета“.

Снимка: Topnovini.bg

„С изпълненията си, както и с прекрасните си усмивки, децата направиха днешния ден наистина специален“, споделиха учители и родители, присъствали на тържеството.

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

 

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

 

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

 

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама