Новите паралелки в Девня гарантират работа на абитуриентите

11:42, 11 май 17 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава информационната кампания за новите професионални паралелки, по които СУ „Васил Левски“ в Девня ще обяви прием след завършено основно образование. Пред седмокласници от училището кметът на индустриалната община Свилен Шитов, служители на „Солвей Соди“ и школското ръководство презентираха специалността „Автоматизация на непрекъснати производства“, за която може да се кандидатства и след завършен VII клас. Тя е подходяща както за момчета, така и за момичета.

Виолета Таргова и инж. Николай Гинев от „Солвей Соди“ представиха на мултимедия характеристиките на професията „Техник контролно-измервателни прибори и автоматика“ и увериха учениците, че заводът работи само с модерна и съвременна техника, която непрекъснато се обновява. За целите на презентацията те излъчиха и минифилм за възможностите на системите за автоматизация, като бяха донесли със себе си и асинхронен двигател, за да провокират интереса на кандидат-гимназистите.

От ръководството на училището раздадоха на седмокласниците информационни брошури, а заместник-директорката Миглена Радкова подчерта, че освен специалните предмети и практиката, учениците ще изучават интензивно и английски език, което ще им отвори допълнителни възможности за реализация не само на регионално и национално ниво, а в целия свят.

Директорът Георги Петков презентира социалния пакет, който заводите ще осигурят за всички гимназисти от новите професионални паралелки. Те ще ползват безплатен транспорт до училището и обратно, безплатен обяд, безплатни учебници, допълнителни стипендии за най-добрите ученици и др. След успешно завършване всички съвипускници гарантирано ще получат оферта за работа като квалифицирани специалисти в девненските заводи „Агрополихим“, „Солвей Соди“, „Девня Цимент“, като в инициативата предстои да се включи и „Пристанище Варна“ ЕАД.

Възприемете новите паралелки като отговорност за вашето бъдеще. Имате уникалния шанс да сте първият випуск, който ще завърши перспективната специалност и да станете нашето лице в заводите. Тези, които са първи, винаги печелят“, заяви пред учениците Свилен Шитов.

Днес новите паралелки ще бъдат представени в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Повеляново“. Информационната кампания ще обхване и съседни на Девня общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама