Възпитаничка на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич стана зам.-министър на образованието

16:57, 11 май 17 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов са назначени четирима заместник-министри. Деница Сачева, която беше заместник-министър на труда и социалната политика по време на втория кабинет на Борисов, поема поста в Министерството на образованието и науката. 

Тя е дъщеря на бившия директор на  АЕМО "Старият Добрич" Евгений Сачев и добричлийката Албена Пъневска.

Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Завършила е Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Бакалавър по социална педагогика в Югозападен университет “Неофит Рилски” в гр. Благоевград, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас. Магистър (Cum Laude) по връзки с обществеността във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преминала е курсове за обучение по социален маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на външни ресурси и управление на риска във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ, става ясно от whoisinbg.wordpress.com.

Деница Сачева е основател и изпълнителен директор на PR агенция IntelDay Solutions. Тя бе представител на Националния демократически институт на САЩ за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама