Кметът на София: В закона има вратички и не можем да сме гъвкави за високите сгради

08:44, 12 май 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С главния архитект подготвихме предложения за промяна в законодателство. Няма как администрацията да спира определено строителство. За съжаление в закона има вратички, които не позволяват да сме гъвкави. Дори да не разреши главния архитект, решението се обжалва и после дължим неустойка. Ще предложим  да се ограничи височината на сградите на територията на София. В историческия център не трябва да има високи строежи, за съжаление това вече се е случило отдавна. Но оттук нататък, ако НС промени закона ще се реши проблемът.  Така коментира разрешителните за издигане на небостъргачи в София, кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

За инвестиционните намерения на Царските конюшни, на "В. Левски" и бул. "Княз Ал. Дондуков" тя заяви: "Главният архитект отказа да издаде виза за надстрояване. В ПУП приет от СОС за тази част на София има специфични правила, които не позволяват застрояване и надстрояване в тази част на София. Когато се работи в синхрон и има ясни правила се върви напред. Затова е важно да има закон, който не позволява да се строи."

"Има градини, в които се назначават повече помощник-възпитатели в рамките на ограничения бюджет. Централизираното решение е повече пари в образованието и това се случи, от есента ще има повече пари за заплати на учителите. Но трябва да има диалог в името на децата. Трябва да сме безкомпромисни когато има груби ситуации. Това са единици. Като цяло колегите са професионалисти. Ако им нямате доверие никакво видеонаблюдение няма да помогне", категорична бе Йорданка Фандъкова. 

Само една част от районите, които получават топла вода от ТЕЦ Изток са пренасочени и имат топла вода. "Разбира се за малко абонати има възможност за превключване от ТЕЦ-Изток, който е в ремонт към ТЕЦ-София. Инвестициите които се правят в момента позволява по-бързо да се откриват и отстраняват авариите", обясни Фандъкова.

От 8 до 19 май т. г. общинското дружество остави без топла вода десетина квартала в София. Междувременно клиентите, който бяха топло през зимните месеци, по време на голямата авария, са обещетени от Топлофикация по 3 или 6 стотинки. Други са получи намаление на сметките по 2 лв. за цяла седмица без топло.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама