Съдят шеф на фирма, излъгал банка заради кредит

13:17, 12 май 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд управителя на „Стройпром инвест“ ЕООД Димитър Б., който за да получи кредит от банка, представил неверни сведения за липса на задължения на дружеството си.

43-годишният управител подал молба до директора на банкова институция, където имал договор за револвираща кредитна линия за земеделски производители с обезпечение залог на вземания към държавен фонд „Земеделие“. Подсъдимият поискал допълнително кредитиране в размер на 15 443 лева. Банката се съгласила, но условие за получаването на допълнителния кредит било представяне на удостоверение, че кредитополучателят няма непогасени публични задължения, както и удостоверение от Окръжния съд за липса на дела по несъстоятелност.

На 18 август 2016 г. Димитър Б. представил необходимите документи, но служителката се усъмнила, тъй като тя поискала документите на 17 август, а представените били с дата 11 август 2016 г. Проверка на банката в НАП показала, че на подсъдимият е издадено удостоверение с вписани в него задължения на фирмата му и наложен запор заради тях. Банковата служителка уведомила Димитър Б., че удостоверението му е фалшиво и не може да получи искания допълнителен кредит. Управителят поискал да си получи обратно документа с неверни сведения, но му било отказано.

Така започнало досъдебното производство срещу него, което приключило с мнение за предаването му на съд и обвинителен акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама