Ердоган заплаши Ципрас с проблеми в двустранните отношения, ако не му предаде 8-те превратаджии

00:04, 14 май 17 / Свят 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Ердоган по време на едночасовата среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас поиска от Атина да предаде 8-те турски военни, които Анкара обвинява, че са замесени в преврата миналата година, предаде БГНЕС.

Ердоган и Ципрас се срещнаха по време на започналия днес международен форум в китайската столица „Един пояс - един път“. В него участват страните от т.нар. Път на коприната, но и други държави.

Срещата Ердоган-Ципрас бе закрита за журналисти, но според източници от турската президентска администрация Ердоган е заявил, че отказът на Атина да предаде на Анкара 8-те военни представлява проблем за двустранните отношения, предаде Анадолската агенция. „Смятаме за неправилно в Гърция да се намират лица, замесени в опита за преврат на 15 ли 2016 година в Турция, и очакваме от гръцката страна съответните стъпки в тази насока“, подчертал държавният глава на Турция.

Събеседниците се изказаха за продължаване на диалога по кипърския проблем, а също за намаляване на напрежението в Егейско море и за разрешаването на каквито и да е въпроси чрез диалог. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама