Децата на Общество Nota Bene събраха 5 допълнителни стипендии

07:00, 14 май 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет допълнителни стипендии за следващата учебна година осигуриха Децата на Общество Nota Bene на старта на благотворителна изложба „Предчувствие за полет”.  Единадесет художници и шестима фотографи изложиха свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция на втория етаж на търговския център.  Изложбата бе открита от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който е и първият дарител в стипендиантската програма на Общество Nota Bene. На инициативата даде рамо и зам.-кметът по културата Амелия Гешева - часове преди да стане зам.-министър на културата.  Гости на изложбата бяха много от дарителите на Общество Nota Bene.

Секретарят на Областния съвет на БЧК Таня Георгиева отличи работата на доброволците при фондонабирателната кампания по време на великденските празници в Пловдив. Събрани са 27 хиляди лева, с които е започнало лечението на две болни деца. В знак на съпричастност БЧК дари 2 хиляди за стипендиантската програма на Nota Bene.  Изложбата продължава до 24 май и всеки, който иска да се включи в каузата на Децата на Nota Bene „Още една стипендия”, може да го направи, купувайки си картина или фотография. Експозицията е разположена на втория етаж на Мол Марково тепе.

Стипендиантската програма на Общество Nota Bene стартира през  2016  година и е най- мащабната дарителска програма в Пловдив. 83 младежи от 8-ми до 12-и клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама