В деня на Райко Шуменски, отец Красимир стана свещеноиконом

13:37, 14 май 17 25 2266 Шрифт:
Автор:

За особени заслуги към Българската православна църква и конкретно поддържане на храмове председателя на църковното настоятелство при шуменския храм "Св.Три светители" протойерей Красимир Капитанов бе отличен с духовната титла "свещеноиконом".

За да го ръкоположи по време на богослужението в деня на Св.Райко Шуменски - небесен покровител на Шумен, пристигна Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Пред погледите на православните християни в храма свещеници възкликнаха няколко пъти "достоен". А владиката прочете специална молитва преди да му връчи надгръден кръст. В църковния ритуал участва и дяконът на патриарх Неофит - Александър.


"Имам достатъчно основания да удостоя отец Красимир с духовната награда", заяви митрополит Йоан. Той припомни, че когато за първи път пристигнал в най-старата шуменска църква не бил доволен от състоянието, в което заварил храма. А сега благодарение на активната работа на отец Красимир  храмът вече е неузнаваем.

 

Владиката оцени високо действията, които предприема отец Красимир за ремонта на църквата, подобренията.

А друго важно основание за църковното отличие е "раждането на третата рожба". Малката се казва Георгия - София.

Митрополит Йоан пожела тя да бъде възпитавана в духа на християнските добродетели и ценности, а отец Красимир да работи все така ревностно и всеотдайно за каузата на Църквата.
Топ новини научи, че е въпрос на месец митрополитът да одобри проекта на отец Красимир за изографисването на храма.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама