Социалдемократическия съюз на Македония: Ще има и ново правителство, и местни избори

16:30, 14 май 17 / Свят 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ако досега беше сформирано новото правителство, нямаше да има нужда от отлагане на местните избори“, написа днес в изявление ръководството на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/. Това предаде БГНЕС.

Оттам посочват, че „неразумните блокади от ВМРО-ДПМНЕ вече оставиха гражданите без кметове и съветници, служителите в общинските заведения без заплати, а хората - без необходимите общински услуги“.

„Очевидно целта е още напрежение. Идеята е хаосът след блокадата на правителството да се прояви и на местно ниво, което ще парализира цялата страна, но няма да го позволим“, казват още СДСМ.

Партията призова Никола Груевски и ръководството на ВМРО-ДПМНЕ „незабавно да спрат да дестабилизират Македония за лична изгода и да позволят бързо и мирно предаване на властта и законово определяне на датата за местните избори“.

Членовете на управляващата партия посочват още, че „в ход е Георге Иванов, който трябва да се разграничи от разрушителните политики на Никола Груевски и да връчи мандата за съставяне на новото правителство, което ще отвори път и за местните избори. Това е основен държавен и граждански интерес и всички са длъжни да се водят от него ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама