Година от мечтаното зАвръщане на „Дунав“ в елита след 25 г. прекъсване

16:33, 14 май 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно преди 365 дни „Дунав“ най-сетне стана недостижим на върха в Б група, с което официално влезе в бленуваната четвърт век А група, припомнят феновете на „драконите“ днес.

Отборът си осигури жадуваната 25 г. промоция, с равенство 2:2 срещу „Пирин“ в Разлог в мач от 28-ия кръг на „Б“ група, въпреки че изоставаше с 0:2.

Фенове започнаха да се събират в центъра на Русе веднага, след като научиха новината за влизането на „Дунав“ в „А“ група. След полунощ те направиха шествие по улиците на града до входа на града. Със знамена и скандирания бе посрещнат автобусът, който пристигна късно през нощта. Символично бе изгорен печалният транспарант „25 години без „А“ група! Срам за Русе“. Радостните песни и възгласи продължиха и в автобуса, който стигна до клубния стадион, а и след това.

„След 25 години „изгнание“ преживяхме и нелек последен сезон във второто ниво на футбола, прекосихме целия град и чакахме цяла нощ на 14-и срещу 15-и май, за да докоснем любимците си като първенци! Струваше си! А поредният щурм на „майсторската“ група се оказа началото на още по-успешен поход по стадионите на най-добрите у нас, който продължава и до днес. Футболна България определено е впечатлена от „Дунав“. В интерес на истината отборът ни може да си припише неофициалната, но базирана само на резултати титла – „Шампион по надграждане“. Защото за три години „Дунав“ надгради от В-група до битката за топ 4 в елита. Нито един отбор не реализира същия или подобен резултат, паралелно с нас“, категорични са феновете в Русе.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама