Красимир Янков е освободен от ръководството на БСП, остава депутат

17:56, 14 май 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът от Добрич Красимир Янков е освободен от ръководството на БСП. От централата на партията съобщиха, че Националният съвет на БСП прие предложените от председателя Корнелия Нинова промени в Изпълнителното бюро на партията.

Тя посочи принципите за избора си: баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики- образование наука и култура, здравеопазване,  социална политика, европейска политика, сигурност и обществен ред. Тя бе категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, които уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото, посочват от централата на БСП.

От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП. Новоизбраните членове на Изпълнителното бюро са Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна. В ИБ на БСП и на парламентарната група позициите си запазват: Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама