Цветанов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс

09:29, 20 май 17 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Великобритания Н.Пр. г-жа Ема Хопкинс и г-н Антъни Стийн, специален съветник към надпартийната парламентарна група за борба с трафика на хора в британския парламент и изпълнителен председател на Фондацията за борба с трафика на хора. Това предаде БГНЕС.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество в сферата, не само в рамките на парламентите от ЕС, но и с държави от Западните Балкани, Източното Партньорство и централна и югоизточна Европа. Като председател на Комисията по обществен ред и вътрешна сигурност, г-н Цветанов се ангажира да организира изслушвания в рамките на комисията с цел установяване на настоящата ситуация по отношение на мерките за борба с този сериозен проблем.

Планира се и посещение на г-н Стийн в предстоящите месеци, което да даде възможност за провеждане на срещи с представители на прокуратурата, съда, неправителствените организации, здравната и социална системи, както и всички заинтересовани страни, активни в борбата и превенцията на трафика на хора. В края на посещението на г-н Стийн ще бъде организирана публична дискусия по темата, на която ще бъдат представени неговите заключения и препоръки в резултат от проведените срещи.

Г-н Цветанов и г-н Стийн се обединиха около заключението, че проблемът с трафика на хора представлява една модерна форма на робство, която е в остро нарушение на фундаменталните човешки права. „Най-добрата форма на противодействие е превенцията. В тази връзка наред с парламентарното сътрудничество и работата на високо политическо ниво, е необходимо да предприемем действия и за повишаване на информираността сред младежите, особено тези от по-уязвими групи, податливи на трафик на хора,“ отбеляза Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама