Автокино в Добрич ще бъде разположено в квартал „Балик“

10:56, 20 май 17 / Култура 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите и гостите на Добрич ще имат възможността да гледат прожекциите на пътуващото автокино, съобщават от Община Добрич.

Днес от 21 ч. в квартал „Балик“ по ул. „Христо Ботев“ до мини – бензиностанция „Петрол“ на тир паркинга, посетителите ще могат да гледат филми в уединението и комфорта на своите автомобили. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.

Автокиното се състои от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.


Билетите се купуват предварително на www.avtokino.bg или в деня на прожекцията. Местата са ограничени до 50-60 автомобила.

Филмът „Воевода” разказва за живота на Румяна (Румена) войвода и за нелекото минало на дръзналите да се опълчат срещу властта на султана в Османската империя българи. Филмът е вдъхновен от разказ на Николай Хайтов, а в образа на вдъхновяващата героиня са въплътени историите на други жени - воеводи от епохата на Възраждането. Зорница София проследява факти от биографиите на Сирма, Каймак Стойна, Рада и други главатари на чети чрез образа на Румяна в своя филм. 

„Докато Ая спеше”  е вторият пълнометражен филм на режисьора и сценарист Цветодар Марков, познат и от „HDSP: Лов на дребни хищници”. "Докато Ая спеше" започва с изпълнението на Асен (Стефан Денолюбов) в театралната постановка по Шекспир „Ричард III”, където той играе главната роля вече пет години. На всяко представление актьорът взима седемгодишната си дъщеря Ая, която докато спи в апаратната, в театъра се разиграва истинска шекспирова драма между доброто и злото.

Билетите са на цени 7 лв. за деца до 14 г. и 8 лв. за възрастен. Входът е свободен за хора в неравностойно положение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама