Учредиха регионална туристическа организация

10:59, 20 май 17 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата ще бъдат двете основни задачи във фокуса на новоучредената Организация за управление на Варненския черноморски туристически регион. „Необходима е спешна подкрепа от държавата, защото общината няма как сама да се справи с този наболял проблем“, посочи кметът на Варна Иван Портних.

Той настоя за законодателни промени, свързани с даване на повече правомощия на общините за управление на минералните извори. „Ние ги инициирахме в рамките на предходния парламент, за съжаление обаче не стигна времето да бъдат финализирани. Надявам се това да стане факт сега“, каза той. Министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че приема това като личен ангажимент.

Учредяването на новата организация стана на работна среща в областната администрация. Тя ще е една от деветте, предвидени в Закона за туризма и Концепцията за туристическото райониране на страната. То е предпоставка за развитие на конкурентоспособен туризъм и провеждане на туристическа политика по региони. Активностите ще бъдат съобразени с  териториалните особености и спецификата на различните части от страната, припомни Николина Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама