БЧК преизбра Христо Григоров за свой председател

13:17, 20 май 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преизбраха акад. Христо Григоров  за председател на Българския Червен кръст. Делегатите на отчетно-изборното общо събрание гласуваха с таен избор с две отделни бюлетини- за председател и за зам.-председатели, предаде БГНЕС.

Зам.-председателите на БЧК ще бъдат трима - проф. Здравко Маринов от БЧК София-град, д-р Валентин Пеев от БЧК София- област и Стойчо Стойчев от БЧК- Ямбол.

Преди гласуването акад. Христо Григоров заяви, че, ако делегатите му гласуват доверие, БЧК ще се запази като водеща и най-голяма хуманитарна организация в България. „Ще запазим неутралитета и финансовата стабилност на БЧК“, обясни той. „Българския народ има нужда от нас, институциите тепърва ще имат нужда от нас“, посочи акад. Христо Григоров. „Ако продължаваме да работим, както досега - обединени от идеята за хуманността, нашият авторитет ще бъде още по-голям“, коментира той. „Сега правим историята на БЧК, а когато я четат хората ще бъдат удивени, че успяхме да запазим БЧК в това трудно време“, каза още акад. Христо Григоров.

Генералният директор проф. д-р Красимир Гигов представи плана за работа на БЧК през 2017 г., а зам.-генералният директор Василка Каменова – Бюджета за 2017 г. След гласуването и приемането им делегатите приеха и промени и допълняния в Устава на БЧК и в Статута на БМЧК. Обсъдени бяха и редица организационни въпроси.

Общото събрание беше закрито от председателя на БЧК Христо Григоров, който отново изказа своята признателност към всички в залата за упорития им труд и всеотдайност и пожела „Мандат 2017 - 2020 година да е още по-плодотворен и успешен за „къщата на доброто, където всеки нуждаещ се български гражданин може да намери протегната ръка за помощ!“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама