Задържаха вероятен съучастник на стрелеца от „Шанз-Елизе“

13:28, 20 май 17 / Свят 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френските власти задържаха мъж, смятан за съучастник на убийството на полицай в близост до булевард „Шанз-Елизе“ в Париж, предаде БГНЕС.

Следи от ДНК-то на арестувания 23-годишен гражданин са намерени върху пистолета „Калашников“, с който бе стреляно срещу служителя на реда. До този момент той не е бил известен на френските антитерористични следователи.

Повдигнато е обвинение за престъпна терористична конспирация и използване на оръжие, свързано с тероризма.

Припомняме, че през нощта на 20 април нападател откри стрелба по полицаи на известния френски булевард. Извършителят е 39-годишният френски гражданин Карим Шьорфи.

В колата, с която е пристигнал на мястото на нападението, са открити огнестрелни и хладни оръжия, а властите продължават да издирват предполагаеми негови съучастници.

Източник от разследването съобщи по-рано, че край тялото на извършителя, който беше застрелян по време на атаката си, е била открита бележка, в която той изказва подкрепата си за „Ислямска държава“. Освен нея в автомобила е намерен и Коран.

Няколко дни по-късно стана ясно, че убитият полицай е участвал в операцията в концертната зала „Батаклан” по време на атентата през ноември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама