Световен шампион по бийтбокс идва за джаз феста в Бургас

13:41, 20 май 17 / Култура 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният шампион по бийтбокс Александър Деянов, известен с артистичното си име SkilleR, ще се включи в четвъртото издание на „Джаз в Бургас“. „Бързата уста“ на Изтока ще се включи още в първата вечер на фестивала – на 7 юли, като част от проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на Марина Господинова. За неговото изпълнение освен SkilleR тя е поканила Живко Петров (пиано) и Димитър Карамфилов (бас). Началото на изпълнението, представляващо изненадващ микс от джаз и бийтбокс, е в 20.30 часа.

Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладеят музиканти от три държави. „Стефан Горанов квартет“ в състав: Александър Логозаров (китара), Хорфе Кастаниеда - Куба (пиано), Дарио Гиберт - Испания (бас) и Стефан Горанов (барабани).

Само преди дни фестивалът "Джаз в Бургас" получи и международно признание. Музикалното събитие бе удостоено със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. За отличаването му беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия. Резултатите от Label 2017-2018 бяха обявени от Международното жури с председател сър Джонатан Милс.

„Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“ (EFFE) е етикет и международно признание за забележителни фестивали и нарежда (Джаз в Бургас) до световни джаз събития като Malta Jazz Festival, френския D'Jazz Nevers и др.

Джаз фестивалът ще се проведе на два пъти - на 7, 8,9 юли и 4, 5 август. Продажбата на билети стартира на 16 май на касите на Експоцентър „Флора“ и НХК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама