Стефан Марков подкрепя идеята за електромобили под наем

15:17, 20 май 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният съветник от Реформаторския блок Стефан Марков е твърд привърженик на идеята в София да се отдават електромобили под наем. Според него това ще допринесе не само до подобряване на въздуха, но и ще намали задръстванията. По време на сесията на ОбС преди дни той бе категоричен, че създаването на работна група в никакъв случай не трябва да се ограничава единство в електромобилите, а да засегне всички електрически превозни средства, сред които са и скутерите.

Марков настоява за конкретни срокове за изпълнение на Програмата за чист въздух в София. Според него документ без срокове е само едно пожелание, а в същото време замърсеният въздух вече се явява много сериозен проблем не само за столицата, но и за големите градове в България. Изход от ситуацията той вижда в осигурен бюджет за изпълнение на предвидените мерки, като например закупуване и поставяне на повече станции, измерващи качеството на въздуха, за да е ясно къде и от какъв тип са най-големите замърсители.

Мониторинг и цялостна картина биха дали полезна информация за източниците на замърсяване, както и биха предпоставили най-добрите решения и изпълнение по предвидените мерки, убеден е Марков.

В следствие на дебата в СОС, на всеки 3 месеца заместник-кметът по екологията ще докладва на общинските съветници как върви изпълнението на мерките за подобряване на качеството на въздуха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама