БСП инициира кампания за спасяване на войнишките паметници

15:34, 20 май 17 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП стартира национална кампания, която е наречена “Светите места на България”. Става дума за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметници в България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

От БСП ще очертават и маршрути на българската армия. Ще създадат и сайт, където ще отразят тези места, състоянието на паметниците и действията по възстановяването им. Ще бъдат направени и 28 младежки екипа в 28 области.

Нинова се обърна към всички млади българи, без оглед на политическа и партийна пристрастност, призовавайки ги да се включат в кампанията.

“Тук не става въпрос за партии, а за България. В миналото си имаме много поводи да се гордеем като народ. Тези млади хора искат да направят така, че и техните деца някой ден се гордеят с това, което са направили за България”, обясни Нинова.

Вероника Делибалтова - младежкия лидер на БСП заяви, че идеята е тази кампания да бъде надпартийна и да се включат максимално много хора. Те искат младите хора да се свържат с тях и да получат от тях идеи за запазване на историята и паметниците, защото "без запазена история, няма как да реализираме бъдещето си така, както искаме".

Делибалтова каза още, че от БСП имат готовност ще изпратят информация за популяризиране на инициативата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама